היתרונות של שילוב טופו בדיאטה שלך
טופו הוא מרכיב פופולרי בתזונה צמחונית וטבעונית, אבל גם אם אתה אוכל בשר, יש הרבה סיבות לשקול להוסיף טופו לארוחות שלך. הנה רק כמה מהיתרונות של שילוב טופו בתזונה שלך:
1. זה מקור מצוין לחלבון
טופו עשוי מפולי סויה, שהם מקור עשיר לחלבון. למעשה, רק כוס אחת של טופו מכילה כ-20 גרם חלבון, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת עבור צמחונים, טבעונים וכל מי שמחפש להפחית את צריכת הבשר שלו.
2. הוא דל בקלוריות
טופו הוא מזון דל קלוריות, עם רק 70-100 קלוריות ל-100 גרם. זה הופך אותו לבחירה מצוינת עבור כל מי שמחפש לשמור על משקל בריא או לרדת כמה קילוגרמים.
3. זה רב תכליתי
אחד הדברים הטובים ביותר בטופו הוא הרבגוניות שלו. ניתן להשתמש בו במגוון רחב של מנות, ממוקפצים מלוחים ומרקים ועד לקינוחים מתוקים ושייקים. בנוסף, קל לטעום אותו וניתן להשרות אותו, לצלות, לטגן או לאפות אותו לפי טעמכם.
4. זה טוב ללב שלך
טופו הוא מקור טוב לשומנים בלתי רוויים בריאים ללב ויכול לעזור להוריד את רמות הכולסטרול, להפחית את הסיכון למחלות לב.
יסודות בישול טופו
לפני שנצלול לתוך המתכונים, בואו נעבור על כמה יסודות לבישול טופו כדי להבטיח שתקבלו את התוצאות הטובות ביותר שאפשר.
1. לחץ על הטופו שלך
הטופו מגיע ארוז במים, מה שיכול להפוך אותו לספוג ופחות טעים. כדי לקבל את המרקם והטעם הטובים ביותר, חשוב ללחוץ את הטופו לפני הבישול. כל שעליך לעשות הוא לעטוף את הטופו במגבת מטבח נקייה ולהניח חפץ כבד (כמו מחבת ברזל יצוק) מעל למשך 30 דקות עד שעה. זה יסחט את עודפי המים וישאיר אותך עם טופו יציב ובעל טעם.
2. חותכים אותו לגודל ולצורה הנכונים
הגודל והצורה של הטופו שלך יכולים להשפיע על אופן הבישול שלו ועל הטעם שלו. עבור מוקפצים ומרקים, עדיף לחתוך את הטופו לקוביות קטנות או לפרוסות. לצלייה או אפייה, לוחות עבים עובדים היטב. ועבור מיזוג לשייקים או רטבים, טופו מפורר הוא הדרך ללכת.
3. טועמים אותו
טופו בפני עצמו יכול להיות תפל, אבל זה גם לוח ריק לטעם. כדי לתת לטופו שלך דחיפה, הכריעו אותו ברוטב או תערובת התבלינים האהובים עליכם לפני הבישול. רוטב סויה, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי הם כולם אפשרויות נהדרות.
עכשיו, לאחר שכיסינו את היסודות, בואו נתחיל לבשל!
סיכום
כפי שניתן לראות, טופו הוא מרכיב רב תכליתי וטעים שניתן להשתמש בו במגוון רחב של מנות. בין אם אתה צמחוני, טבעוני, או פשוט מחפש להפחית את צריכת הבשר שלך, טופו הוא אפשרות מצוינת להוספת חלבון וטעם לארוחות שלך. אז למה שלא תנסה את אחד ממתכוני הטופו הטעימים האלה? בלוטות הטעם שלך (וגופך) יודו לך!